En dag på Lilla Holm

På Lilla Holm kan dagarna se ganska olika ut beroende på årstider, väder eller om det är inne- eller uteaktiviteter.

En dag i veckan är utflyktsdag. Då går de äldre barnen, Mullar och Knyttar, iväg på utflykt med matsäck - kanske till det gamla torpet eller någon skogsglänta.
De minsta, Knopparna, äter på förskolan men går även de på utflykt, kanske till mellanparken i anslutning till förskolans gård.

En vanlig dag kan se ut såhär:

07:15 Öppning

Förskolan öppnar klockan kvart över sju.

08:00 Frukost

Klockan åtta serveras det frukost.

Förmiddagen

Efter frukosten går vi ut på en eller flera av våra gårdar, lillgården, mellanparken eller storparken. Alla erbjuder mängder av kuperad terräng, men även hinderbana, sandlåda, cyklar, rutschkana etc. Under förmiddagen delar vi in barnen i olika grupper, ibland efter ålder och ibland efter intressen för att arbeta med skapande, matematik, språkutveckling, naturvetenskap och teknik, eller musik och rörelse.

11:30 Lunch

Innan lunchen samlas vi för att se vilka barn som kommit till förskolan. Vi sjunger, dansar, läser sagor och kommer ner i varv innan det är dags för att äta. Under april - oktober äts lunchen oftast ute på vår altan. Under den tiden lagar också Sofia mat på en Muurikka över öppen eld en dag i veckan (då är vi uppe i vår storpark och äter).

12:00 Vila

De yngsta barnen sover ute i vagnar medan de stora vilar inne på madrasser. De äldsta barnen läser vi kapitelbok tillsammans med.

Eftermiddagen

På eftermiddagen har vi fri lek ute på gården, ibland även inne.

14.30 Mellanmål

Halv tre serveras det mellanmål, ofta ute under vår markis.

17.00 Förskolan stänger för dagen

Lilla Holm